Dagen per centimeter

woensdag 29 februari 2012

Dagen per centimeter lengen in een lintmeter. Van januari tot juni meet je aan de ene kant, juli tot december aan de andere en zint het je niet dan rol je 'm op. Verkrijgbaar in zwart, wit en rood. De kalender, niet de dagen. 13,50 dollar bij Present / & / Correct.

Bibliotheek kit


Een Personal Library Kit. Voor zij die boeken uitlenen, want zoals dat gaat weet je op de duur niet meer wie welk boek heeft én hoe lang dat boek al bij iemand ligt. Toch? De idee vind ik top, de uitvoering zou nog iets strakker mogen. 15 dollar. Mochten ze het bij mijn favoriete boekhandel Het Voorwoord verkopen, had ik er al lang een gekocht.  

Slow tagging

dinsdag 28 februari 2012


Je hebt van die straatartiesten die urenlang stil blijven staan én op het vallen van een geldstuk, plots bewegen. Deze Mathieu Tremblin pakt het slimmer aan. Op het ritme van het verzamelde geld gaat hij taggen. Mensen willen nu eenmaal zien wat hij gaat schrijven. 

Race Notes

maandag 27 februari 2012

Lentekriebels en een openingsklassieker. Het volstaat om te verlangen naar dat eerste fietstochtje. Al moet ik toegeven dat elk bezoek aan Rapha wel reden is om recht op de trappers te gaan staan. En leid ons niet in bekoring... Rapha pakt uit met Race Notes. Om je fietstochten te documenteren. Want van u is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid. Rapha esthetiek! Amen. 

Op toeren

woensdag 22 februari 2012

Het bewijs dat technologie een bijzondere aantrekkingskracht uitoefent op mannen is geleverd. Ik pleit schuldig. Ik word in vervoering gebracht door een wasmachine. Jawel, een wasmachine. Niet dat ik er mee zou kunnen werken. Maar ik zou er graag naar kijken. Een Samsung F457. Prestaties? Vraag dat aan kenners. 

7 jaar graven

dinsdag 21 februari 2012

Een Canadees heeft er zeven jaar over gedaan om zijn kelder uit te graven. Met telegeleide graafmachines wel te verstaan. Zotter hoeft het niet te worden. Toch? Graafmachines en vrachtwagens die af en aan rijden. Sja, ieder zijn hobby. Vuile nagelriemen heeft hij er vast niet aan overgehouden.

Samuel Beckett

maandag 20 februari 2012


Mooie print van Andy Altmann bij Editions of 100. Voor 65 pond hangt ie bij jou. Tenminste, als je hem aan wasknijpers hangen wil.

Woestijnwonen

donderdag 16 februari 2012








Wonen in Coachella Valley, de woestenij van California. Een bouwprogramma ingevuld door architect Edward Ogosta met vier 'slaaptorens' die elk hun eigenheid hebben. Terwijl je in de ene slaapkamer perfect de opkomende zon kan aanschouwen, kan je in het zuiden een bergketen zien en in het westen heb je de stadslichten. Vandaar de benaming Four Eyes House. 

Semi-regular

dinsdag 14 februari 2012


Superstoeltjes

maandag 13 februari 2012

Stoelen voor publieke ruimten die je net als winkelkarretjes even kan ontlenen en daarna netjes terug op zijn plaats kan zetten. Slim eigenlijk wel, dat ontwerp van Thomas Bernstrand voor het Zweedse label Nola. Dat zou eigenlijk ook in België best kunnen marcheren. 

Als ik 64 ben

donderdag 9 februari 2012


Een aandoenlijke registratie van de Portugese toparchitect Alvaro Siza. Siza is de belangrijkste nog levende architect van Portugal en hier wordt hij neuriënd geportreteerd. Schetsend. Zingend. Het doet geen afbreuk aan zijn status. Allerminst. Een riedeltje van The Beatles, terwijl hij zelf de 64 al lang voorbij is. Intrigerend.

Kaap de goede hoop

woensdag 8 februari 2012

Tegen deadlines aanlopen voelt soms als eenzaam rondvaren op een onmetelijk zee. Je raakt kant nog wal. Dan kan je enkel dromen van een kaap. Een uitstekende kaap. Zoals dit optrekje in Kaapstad, dat is het Zuid-Afrikaanse oord waar de échte schrijvers torenhoog bovenuit steken. House in Camps Bay is ontworpen door Luis Mira Architects. Het zicht is vrij. Het einde, niet meer dan een einder. Veraf. 

Gevoelige plaat

dinsdag 7 februari 2012

Een grammofoonspeler zonder meer. Van een breed uitlopende koker top op de naald, is dit de techniek op de spits gedreven. Teruggebracht tot de essentie met behulp van papier, hout en metaal. Je moet de plaat zelf aandrijven. Handmatig. Een straf ontwerp van Livia Ritthaler.

Zeilen met Pawson

maandag 6 februari 2012

Als ik de keuze heb verkies ik motorjachten boven de zeilboten, maar gezien ik tegenwoordig alle zeilen moet bijzetten, maakt het niet uit van waaruit ik een blik op de einder heb. Neem nu deze boot, ontworpen door Luca Brenta en een interieur door John Pawson uitgetekend... Niet slecht toch? En dan nog dit videofragment erbovenop. 

Architecturaal gezelschapspel

vrijdag 3 februari 2012

Hoewel de eerste editie bestaat al sinds 1999, is The Modern Architecture Game in haar tweede editie uitgegroeid tot een internationaal successpelletje. Althans bij architectuurminnnend gezelschap waar je kan uitpakken met een Rem Koolhaas of je kennis over Mies van der Rohe kan ten toon spreiden of Le Corbusier... Het spel werd bedacht door Nextarchitects en wordt verkocht voor 45 euro, maar wees maar zeker dat je er veel duurder over kan doen.  

Van je boekenkast naar je zetel in 0.01sec: de bibliochaise

donderdag 2 februari 2012


Dat we met zijn allen meer moeten bewegen, is slechts een fabeltje en designers weten dat als geen ander. Vandaar dat we de productie van de Bibliochaise graag met tromgeroffel aankondigen: verkrijgbaar in Nederland in verschillende kleurencombinaties, maar helaas moeten we je wel de prijs onthouden. Een Italiaans ontwerp dat 5 meter boekenplank binnen hand- en leesbereik brengt, met als enige uitdaging: zet ik mijn mooiste of mijn beste boeken er in? En kom ik er uit om snel even naar het toilet te gaan, of blijf ik toch nog even zitten/hangen?

SOELAAS All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger