Glerum Duvel

maandag 30 mei 2011

Vrijdag had ik er al een tweet aan gewijd, maar Duvel heeft drie nieuwe ontwerpen aan de reeks Collection toegevoegd. Hun keuze voor Arne Quinze is te begrijpen, na al die sponsorgelden die naar zijne Santa Boetiek gevloeid zijn, mag het vast wel eens in omgekeerde richting gaan. De kladjes zijn helaas illustratief voor de Quinze van vandaag. Zijn eerste glas voor Duvel van enkele jaren geleden was een stuk interessanter. Hoe dan ook, de Quinze-idolatrie zal vast werken al moet je maar even het promofilmpje op de website doorzitten om alweer voor lang genoeg te hebben van 's mans nietszeggende praat.

Dat Moortgat chanteur Daan contacteerde daar valt zeker wat voor te zeggen. De man is bekend in zowel Franstalige als Nederlandstalige landsdeel en dat is commercieel inzicht dat geeneens laakbaar hoeft te zijn. Daan kent zijn (grafische) pappenheimers én zijn huisstijl is onovertroffen. Maar om hem nu een in marcelleke gehuld op je godendrank te hebben? Dan moet je toch al echt een fan zijn. Zonder afbreuk te doen aan zijn referentie aan Duivelse monkelgrimassen van de Steve McQueen mugshot en consorten.

Nee, wat mij betreft: koop Glerum. Topillustrator. Nederlandse, klare lijn, cfr. Joost Swarte en in tegenstelling tot de twee anderen niet vol van zichzelf. En dat voor een Nederlander. Geloof me, Stefan Glerum is de best denkbare investering. Talent te over. Dat is glashelder. Duvel-Moortgat mag me voor dit koopadvies gerust compenseren met een Glerum-box. Soelaas schenken.

0 reacties:

SOELAAS All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger