Weekend Blog Awards

dinsdag 8 mei 2012

Gisterenavond werden de Weekend Blog Awards uitgereikt en de toon werd meteen gezet met de categorie Deco & Design waarin Woonblog.be terecht de hoofdvogel afschoot. De blog van Tom Cole en Britt Sebrechts was eigenlijk de enige blog die dit thema op even onnavolgbare als lovenswaardige wijze invult en daarom verdiende winnaar. IloveBelgium.be en 70percentpure.be zijn van een andere orde. Inhoudelijk anders, Engelstalig, kosmopolitisch (de ene neemt België als focus, de andere verovert als Belgische de wereld) én thematisch véél breder dan 'Deco & Design'. 

Een euvel dat eigenlijk geldt als een pars-pro-toto voor het hele Weekend Blog Awards-gedoe. Appelen zijn moeilijk met peren te vergelijken, dus is de vraag in hoeverre de categorieën wel stroken met de inhoud van bepaalde blogs. Coffeeklatch.be dat ook al een prijs in ontvangst mocht nemen, deed dat in de categorie fotografie, en zonder afbreuk te doen aan de fotografische kwaliteiten van Bart Kiggen paste Coffeeklatch.be veel meer in de categorie 'Deco & Design', tenzij Bart Kiggen als beste fotograaf werd gekozen. Stephanie Duvals fantastische 70percentpure.be past naar mijn aanvoelen dan weer veel beter in de categorie Peronal, of Travel... of City. Als de wereld als een stad mag worden beschouwd. 

Tot slot - en daarvoor hulde aan Tom Coles 'jeroenbrouwerske' - wil ik toch evenzeer mijn bedenking uiten over het ontwerp van de award. Fraai is die allerminst. Of laat me nuanceren: Weekend Knack had toch wel beters kunnen bedenken dan dat. Wie blogs wil honoreren, brengt hulde aan uitgesproken persoonlijkheden. Mensen die de moeite doen om hun eigen smaak, hun eigen ideeën en blik op de wereld online te gaan delen. Zo een glasplaat is leuk voor op een redactie, maar niet voor bloggers thuis. Had op zijn minst een gelimiteerde fraaie artprint overwogen of een foto van een van jullie topfotografen, desnoods brand je daar je brand in. In gouden letters. 

Hopelijk trekken ze hieruit lessen want nu de Belgische blogosfeer voor het eerst écht naar waarde wordt geschat, zal de kwaliteit ervan alleen maar toenemen. Dan is het van belang dat die Oscars meegaan met hun tijd. 

1 reacties:

Steph zei

lees dit nu pas :) merci voor het compliment, en ik ben het toch met je eens wat de rest betreft.

SOELAAS All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger