Spaghetti(m)eter

dinsdag 30 april 2013


Al ben ik geen voorstander van het meticuleus afmeten van keukeningrediĆ«nten, spaghettimeters hebben zeker hun nut. 'Heb ik wel genoeg? Iets minder dan een volledig pak, zou dat volstaan? Nou wat, laten we maar alles nemen...' En dan zit je met een al dente overschot. Dus ja, er valt wel wat voor te zeggen voor die spaghettimeters. De laatste jaren neemt het gebruik ervan beduidend toe al heeft dat  vast minder met de hang naar rantsoenering te maken dan met de opkomst van de leuke keukenaccessoires. Alsof het een noodzaak betreft. Als je kan kiezen tussen plastic ondingen of een ambachtelijk gehouwen blokje carrara marmer als dat van Laura Passalacqua, Francesco Taviani en Jacopo Volpi - beter bekend als Studio Lievito - wat verkies je dan? Precies: design van de bovenste plank, terwijl de ordinaire dingen in de bovenste schuif liggen.  

0 reacties:

SOELAAS All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger